المقادير
كيلو جمبرى مقشر
كوب ارز مطحون
ستة فصوص ثوم
بصلة
ملح -فلفل اسود ناعم-كمون- شطة-نعناع(حسب الرغبه يخفف من حدة الكمون)
خضرة (بقدونس -كسبرة- شبت )
ولعمل الصلصة ( كوبان طماطم - بصل- وزيت )
الطريقة
1-نفصل ربع كمية الجمبرى ونخلط الباقى مع كل المكونات ونضربهم فى الكبة
2-ندق ربع كمية الجمبرى دق خفيف او نفرمهم با ستخدام اصابع اليد ونضيفهم الى الخليط ونعجنهم
3- يشكل اصابع ويقلى فى الزيت
4-نصف الكمية تقدم فى طبق مع البقدونس
5- والباقى يوضع فى صلصة الطماطم
-لعمل الصلصة (نسخن قليل من الزيت ويضاف البصل المفرى حتى يصفر نضيف الطماطم ونتبلها
بقليل من الملح والفلفل والكمون وشطة حسب الرغبة )